Doomsday-preppers.nl | Over ons
Doomsday-preppers.nl | Contact
Doomsday-preppers.nl | Vrienden van
Doomsday-preppers.nl | Scenario's
Doomsday-preppers.nl | Door de mens zelf veroorzaakt
Doomsday-preppers.nl | Scenario's
Doomsday-preppers.nl | Scenario's
Doomsday-preppers.nl | Preppen
Doomsday-preppers.nl | Meer over preppen
Doomsday-preppers.nl | Meer over preppen
Doomsday-preppers.nl | Voeding
Doomsday-preppers.nl | Alles over water
Doomsday-preppers.nl | Prepper tools
Doomsday-preppers.nl | Boeken, films, games
Doomsday-preppers.nl | Prepper archiefWater.


Slechts een dag of drie kan de mens zonder water...

  

Zonder water overleeft u het slechts een dag of drie... Dit algemeen bekende feit benadrukt nog eens het belang van een goede voorbereiding met betrekking tot het waarborgen van water toevoer.

  

Juist omdat de mens zoveel water nodig heeft om te overleven is het aanleggen van voorraden schoon drinkwater een immense operatie waar niet iedereen in zal kunnen slagen door bijvoorbeeld door het simpelweg ontbreken van de benodigde ruimte. Maar zelfs met de mogelijkheid om honderden liters water op te kunnen slaan, blijft u als prepper afhankelijk van een uitputbare bron.

Water oogsten

Condensatie.


Op verschillende manieren kan er water worden onttrokken aan uw eigen directe omgeving. U kunt al water ontrekken aan de eerste de beste boom die u ziet door een aantal transparante plastiek zakken om het uiteinde van takken de bevestigen...


Deze manier van water oogsten zet natuurlijk geen zode aan de dijk maar is interessant genoeg om toe te voegen aan uw algemene kennis.

De waterput. (Dit is zoals u het zelf zou kunnen benaderen:)


Afhankelijk van waar u zich bevindt in Nederland, is het aanleggen van uw eigen waterput een haalbare en betaalbare onderneming om zo uw watertoevoer te kunnen waarborgen. U kunt zelf gaan graven en waarschijnlijk zal bijna niemand uw eigen gegraven waterput opmerken, laat staan aangeven bij de gemeente. Wel is het aan te raden om het grond water te laten testen of in ieder geval goed te zuiveren eer u het gaat consumeren.


Regen water.


Het opvangen van regenwater kan op verschillende manieren maar is in de basis het zelfde. Het makkelijkste is de regenpijp van uw woning (BIL) of BOL onderbreken om deze naar een grote regenton te leiden.


Ook hier geldt: zuiveren eer u het gaat consumeren.

Water zuiveren

Het water dat in Nederland bij u uit de kraan komt, ook wel leidingwater genoemd, of dat in flessen in de dichts bijzijnde winkel gekocht kan worden, is het enige water dat u zonder behandeling zo kunt gaan drinken. Alle andere vormen van water, of het nu uit een waterput komt, opgevangen regenwater of opgevangen mist is, u dient dit ten alle tijden te behandelen. Het laatste waar u op zit te wachten is buikloop als gevolg van verontreinigd water. 


Het drinkbaar maken van water - zuiveren - kan op verschillende manieren. De volgende zuiveringsmethodes worden door de meeste professionele preppers toegepast.  


Water verwarmen


Het opwarmen of koken van water dood de meeste bacteriën. Nu zijn de meningen verdeelt over het alleen tot vlak voor het kooppunt opwarmen van water of het doorkoken van water met betrekking tot het water verlies door verdamping. Hier in onze prepper bunker zijn wij van mening dat we liever een maagdarminfectie of acute buikloop voorkomen door het water flink door te koken en op save te spelen. Maar alleen het water koken geeft geen garantie op zuiver drinkwater. Eventuele verontreinigen door bijvoorbeeld metalen worden niet opgelost. Daarentegen is door zware metalen verontreinigd water in Nederland een niet al te veel voorkomende situatie en dit zal - met uitzondering van één of twee scenario's ook niet het geval worden.


Zuiveringstabletten


Als uw situatie het opwaren / koken van water niet toelaat zijn zuivering-tabletten een goed alternatief. Maar ook als extra maatregel is het toevoegen van een zuiveringstablet aan gekookt water perfect. Zuiveringstabletten zijn onder andere te bestellen via de volgende websites:


www.countrystore.nl

www.hard2find.nlWaterfilterWater filteren via een kleine filter op een veldfles of met behulp van de Lifestraw© is één ding. Water filteren voor meer dan alleen een slok water is iets anders. Zeker voor het filteren van water voor meerdere mensen en/of voor een langere periode is meer nodig. Waterfilters voor grotere hoeveelheden water zijn ideaal om op te nemen in uw BIL of BOL. Filters van dit formaat zijn vaak te groot voor een BOB maar kunnen natuurlijk prima worden toegevoegd aan uw BOV. De Katadyn Pocket © is een filter die meer dan gemiddeld filter. Kijk op: www.noodzaken.nl voor meer informatie.

Waterfilters zijn er in verschillende groottes te krijgen. Een waterfilter - zoals het woord al doet vermoeden - filter water. Het water is na deze filtering goed genoeg voor consumptie. 


Voor in uw BOB is een kleine lichte filter voor de hand liggend. De inmiddels welbekende Lifestraw© producten zijn onder andere verkrijgbaar op bij The Dutch Prepper Webshop.

Het "oogsten" van water kan op een aantal verschillende manieren. Wij gaan de meest voor handliggende manieren omschrijven en toelichten.


De waterput. (Dit is het officiële advies van Doomsday-preppers.nl:)


Afhankelijk van waar u zich bevindt in Nederland, is het aanleggen van uw eigen waterput een haalbare maar dure onderneming om zo uw watertoevoer te kunnen waarborgen. Daarnaast is echter niet zomaar toegestaan en u zult hiervoor een vergunning moeten aanvragen. Ook is het aan te raden om het grond water te laten testen op bruikbaarheid als drinkwater.

Doomsday-preppers.nl © 2015 - untill TEOTWAWKI